Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har nu äntligen gjort ett besök på Sjöfartsmuseet Akvariet. Museet har varit stängt sedan 2018 och öppnade åter den 10 december 2022. Museet har genomgått en stor ombyggnation. Såg på bilder i media att det var väldigt långa köer till museet den första tiden efter att dom öppnat igen. Men när vi var där var det inga köer. Det kanske inte är så långa köer längre. Men det var ganska så många besökare när vi var där. Men det är stort så det blev aldrig någon trängsel på något sätt.
 
Under ombyggnationen har man bland annat byggt en ny akvariebyggnad under marken. I den finns ett akvarium på 400 000 liter. Där kommer ett korallrev så sakta att växa fram. Kommer säkert ta ett tag innan det växer till sig. I akvariet finns idag europas största samling av levande koraller. Lite mer om detta i nästa inlägg. Man har även byggt en ny entré, en ny museibutik och ett nytt kafé. På museet finns idag sex helt nya utställningar. För mer information se sjofartsmuseetakvariet.se
 
På museet finns utställningen Stora blå som handlar om havet. Den har i dagarna blivit nominerad till Årets utställning 2022. Den sista bilden i detta inlägg är från den utställningen. Kul om dom skulle vinna. Det var både intressant och roligt att besöka Sjöfartsmuseet. Fanns väldigt mycket att titta på. Mycket historik och många intressanta föremål. Det var också skönt att komma hemifrån ett tag och se lite annat. Har inte blivit så mycket utflykter den senaste tiden. Väntar på sol och värme. Hoppas att våren snart kommer igång på riktigt.