Mats Gustafsons utställning på Nordiska Akvarellmuseet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som jag skrev i det förra inlägget så var målet för resan till Skärhamn ett besök på Nordiska Akvarellmuseet. Så intressant att titta på Mats Gustafsons utställning. Han är ju känd för sina fina akvareller/illustrationer. Vi hade tur när vi kom så vi hann vara med på den guidade turen om Mats Gustafsons liv som konstnär. 
 
Mats Gustafson föddes 1951. Han utbildade sig 1974-1976 i scenografi vid Dramatiska institutet. Flyttade 1980 till New York där han slog igenom som modeillustratör och är fortfarande verksam. Hans verk har publiserats i franska och amerikanska modemagasin samt italienska Vogue. Han har även samarbetat med modehusen Hermès och Dior.
 
Tycker att hans konst är otroligt fin. Den är så levande. Man nästan ser hur modellerna rör sig. Men som jag skrev i det förra inlägget så var denna utställning förra sommaren. Men tar med den i bloggen eftersom jag tycker att han är en otroligt duktig konstnär. Vet inte om museet är öppet denna sommar på grund av pandemin. Ingenting är ju som det brukar vara för tillfället.

Kommentera här: