Härligt med dessa gamla ånglok

 
 
 
 
 
 
 
Efter att jag och Dixie hade varit i Sollebrunn så gjorde vi ett stopp vid Gräfsnäs gamla järnvägsstation. Idag skulle jag äntligen få se ångloket. När jag var i Anten (som tågen utgår ifrån) för ett tag sedan så körde dom inte ångloken på grund av för stor brandfara - var ju väldigt torrt i naturen på grund av värmen ett tag. Men idag fick jag se mitt ånglok.
 
Att åka ånglok mellan Anten och Gräfsnäs är väldigt populärt och det brukar vara ganska så fullt på tågen. Tåget går längs sjön Anten så det är en väldigt fin resa. Många som åker tåget brukar sedan stanna några timmar i Gräfsnäs där de finns en slottspark, slottsruin, cafe och bad. 
 
Eftersom spåret tar slut efter Gräfsnäs så är man tvungen att vända på loket på en stor vändskiva vilket många tycker är roligt att titta på - som man ser på bilderna. Tyckte själv att det var intressant att titta på detta. Stod på andra sidan där ingen stod så jag hade en väldigt bra plats. När det gamla loket från 1911 var ihop kopplat med vagnarna igen och alla var på plats så rullade tåget iväg igen. Tycker att det är så härligt med dessa gamla ånglok.

Kommentera här: