Lödöse museum

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
Idag har jag gjort ett besök på Lödöse museum. Lödöse ligger cirka 4 mil norr om Göteborg vid E45. Utställningen som jag var intresserad av heter Medeltida liv och visar hur man levde i Lödöse under medeltiden. Utgrävningarna av Lödöse började i början av 1900-talet och har sedan dess fortsatt.
 
Man har hittills funnit runt 500 000 föremål och det finns mer. På museet finns runt 125 000 föremål idag enligt guiden på museet. Lödöse var en av Sveriges första städer och även en viktig hamnstad. På utställningen finns bland annat mynt, keramik, skor, leksaker, vantar och redskap som man funnit vid utgrävningarna.
 
Utställningen Medeltida liv finns på första våningen där det även finns en butik och ett cafe. På den andra våningen finns två andra utställningar. Den ena handlar om en kyrka som man funnit och den andra handlar om båtar och sjöfart på Göta älv. På baksidan av museet finns det en vacker örtagård.
 
Kan varmt rekommendera ett besök på detta museum. Museet har öppet tisdagar-söndagar 11.00-16.00 (torsdagar 11.00-19.00). Måndagar stängt. Det är fri entre och man hämtar en p-skiva på museet om man åker dit med bil (så även parkeringen är gratis). Tycker att det var ett väldigt trevligt museum som på ett intressant sätt visar hur man levde i Lödöse på medeltiden.

Kommentera här: