Kungälvs kyrka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gjort ett besök i Kungälvs kyrka. Denna vecka är kyrkan en öppen kyrka då den är öppen för besökare mellan 11.00-16.00 varje dag. Så det kunde jag ju inte missa. Nu för tiden är ju inte kyrkorna öppna så mycket om det inte är något särskilt. Träffade två ungdomar i kyrkan som berättade lite om kyrkans historia för mig.
 
Kungälvs kyrka är en otroligt fin barockkyrka som är byggd i trä. Den började att byggas år 1679 och några år senare så hade man den första gudtjänsten. Det man slås av när man kliver in i kyrkan är de otroligt vackra takmålningarna som är gjorda av Erik Grijs i slutet av 1600-talet.
 
Predikstolen som står nästan i mitten av kyrkan stod under 1600-talet i Göteborgs domkyrka innan den flyttades till Kungälvs kyrka. Det vackra votivskeppet som hänger i taket skänktes i slutet av 1600-talet till kyrkan. Den vackra orgeln har byggts om flera gånger. Kyrkan är otroligt vacker och väl värd ett besök. Enligt ungdomarna som jag träffade så kommer kyrkan att ha öppet för besökare under juli månad. Finns säkert mer information om detta på svenska kyrkans hemsida.

Kommentera här: