ABHK:s hundutställning i Olofstorp

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har nu varit på årets första hundutställning. Har ju inte varit så många utställningar de senaste åren pga av corona. Ställde både Amie och Dixie på ABHK:s inofficiella utställning i Olofstorp igår. Det var så roligt att ställa ut igen och mina tjejer var verkligen jätteduktiga. Detta var en väldigt liten utställning vilket kändes bra eftersom jag inte ställt ut så mycket. Man behöver träna på att ställa ut när man inte gjort det så ofta. Och då är dessa små utställningar jättebra. En trevlig utflykt.
 
Man kan se dessa utställningar som en lektion i ringträning om man planerar att ställa på kennelklubbens stora utställningar. Men jag gillar dom inofficiella utställningarna lite mer. Dom är mer lättsamma och det är lättare att prata med folk på dom. Dom känns inte lika allvarliga som det ibland kan göra på kennelklubbens stora utställningar. Där handlar allt om meriter och att få bra placeringar på sina hundar vilket jag förstår. Har själv ställt ut alla mina hundar på SKK:s utställningar. Den jag ställde mest var Bella som nyligen gick bort. Det gick ofta väldigt bra för henne på officiella utställningar. Vann många priser. Så jag vet att det även är en massa nerver med på dessa utställningar. Man vill ju att det ska gå bra för sin hund.
 
Dom officiella utställningarna är också dyrare och sedan får man köpa en del av rosetterna/priserna själv. Fast resultatet registreras och det gör det inte på dom inofficiella utställningarna. Skulle vilja ställa Dixie i veteranklass på nån av SKK:s stora officiella utställningar i sommar. Trots att jag gillar dom mindre utställningarna lite mer så är det roligt att ställa på nån stor ibland. Har ju gått väldigt bra för Dixie på dom små utställningarna. Hann som tur var ställa henne några gånger i veteranklass innan coronan kom. Men jag får se vad som händer. Mår ju inte alltid så bra så jag vet inte om jag klarar av att ställa ut mer snart men jag hoppas.
 
Domare idag var Eva Sjölinder-Hansson. Den som först skulle in i ringen var Amie som jag inte ställt på flera år. Men det gick bra ändå men får nog träna henne lite så att hon känner sig mer bekväm på bordet och står lite bättre framför domaren. Men här kommer henne kritik i alla fall:
 
Liten raring. Rör sig väldigt fint. Elegant kvadratisk byggd. Kraftigt huvud. Svarta läppar. Mörka ovala ögon med svarta kanter. Uppstående öron. Hals ädelt böjd. Fram och bakställ är kraftiga. Markerat förbröst. Rejäl bröstkorg. Korrekt svans. Fin päls. Välvisad.
 
Amie blev BIR (bäst i rasen) men jag valde att inte deltaga i BEST IN SHOW finalen med henne pga att hon behöver mer ringträning. Amie fick förutom en Hp rosett (hederspris) och BIR rosetten hundtidning (Härliga hund), mat/vattenskål, en klicker till hundträning och ett nyckelringsband till nycklarna för att hon blev BIR. Så jag är jättenöjd med hennes resultat ändå.
 
Sen var det Dixies tur att ställas ut. Hon ställdes ju en gång förra året då det gick väldigt bra. Här kommer hennes kritik:
 
Rör sig på ett lätt och trevligt sätt. Stopet välmarkerat. Nosparti välskuret. Öronen väl täckta med hår. Djup bred bröstkorg. Svansen högt uppsatt. Raka fina ben fram och bak. Hartassar. Fin päls som blänker. Mycket välbevarad veteran. Välvisad.
 
Dixie blev BIR-veteran och blev sedan BEST IN SHOW-2 veteran i den stora finalen. Hon fick samma priser som Amie men vann även en stor påse hundmat och en cool vattenflaska. Fick även en fin BIS-2 veteran rosett. Är så stolt över Dixie. Hon var så duktig i ringen. Men det gick ju även bra för Amie. Så jag är så nöjd med bådas resultat och deras fina priser. Tycker att utställningen var bra organiserad. Hoppas på fler små utställningar i sommar. Kan tillägga att några av bilderna är från BEST IN SHOW finalen för juniorerna. Det blev även en bild på Jessica och hennes veteran tik som vann BEST IN SHOW veteran finalen.

Kommentera här: