Gjort ett besök på Aeroseum i Säve

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår gjorde jag och en kompis ett besök på Aeroseum i Säve (lite utanför Göteborg). Aeroseum består av ett 22 000 kvadratmeter stort underjordiskt bergrum som ligger 30 meter under jord. Bergrummet blev färdigt 1955. Sedan 2008 ingår Aeroseum i nätverket SMHA (Sveriges Militärhistoriska Arv). Det kändes faktiskt lite speciellt när man gick ner under jorden i denna otroligt stora berghangar.
 
Aeroseum är ett upplevelsebaserat aktivitets-center där flygets historia och utveckling visas. Man kan bl.a. flyga virtuellt samt restaurera och bygga gamla flygplan och helikoptrar. Så det finns en hel del att göra när man är där. Aeroseum har som mål att stimulera unga människor i ämnen som naturvetenskap och teknik.
 
Aeroseum har också ett antal fasta utställningar som i första hand handlar om Kalla Kriget. Men det tillkommer nya utställningar hela tiden. Det var väldigt roligt att gå runt och titta alla utställningar, flygplan och helikoptrar. Roligt att vi även hann se deras Halloween dekorationer. Förstår att Aeroseum är ett populärt museum. Det var mycket bilar på parkeringen när vi kom.