Gjort ett besök i Tollered

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har Dixie min papillon varit och tagit bort stygnen efter sin juveroperation. Såret har läkt bra så nu får hon följa med på promenaderna igen. Fick också reda på att hennes tumörer var godartade så det känns otroligt bra. Nu är det bara två tänder som ska dras ut men det måste jag vänta med ett tag eftersom att hon precis har genomgått en stor operation. 
 
Efter att vi varit hos veterinären så blev det en sväng till Tollered. Gick runt och tittade på Nääs kraftstation som faktiskt är väldigt fin. Har skrivit om den tidigare när jag var där för två år sedan. Den är väl värd ett besök om man är vid Nääs fabriker eller Nääs slott. Kraftstationen uppfördes under åren 1908-1909 och stängdes 1981 då verksamheten på Nääs fabriker lades ner.
 
Tuben som man ser på de tre första bilderna byggdes samtidigt som kraftstationen. Den användes för att transportera vatten till Tollereds övre och nedre kraftstationer via en kanal som gick från sjön Torskbotten. Vattnet behövdes för att driva Nääs fabriker. Om man är intresserad så finns det ett museum på Nääs kraftstation (Kraftverksmuseet).

Kommentera här: