Nu har jag äntligen fått se Metallica live

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I söndags var det äntligen dags för konserten med Metallica. Köpte biljetterna i februari så det har varit en lång väntan. Har lyssnat på Metallica sedan 90-talet så det var en otrolig känsla att äntligen få se dom live. Åkte relativt tidigt till Ullevi för jag ville även se det andra förbandet som spelade innan själva konserten började. Egentligen skulle Five Finger Death Punch spelat men sångaren blev akut sjuk så dom fick ställa in sin konsert till min stora besvikelse. 
 
Istället kom Epica som faktiskt också är väldigt bra. Fast musiken kan nog upplevas lite speciell. Dom blandar symfonisk, progressiv och gothic metal i sin musik. Det är mycket orkster, körer och även sång på latin. Musken är både pampig och vacker men ibland också hård och brutal. Några av mina favoritlåtar som dom också sjöng i söndags är "Abyss Of Time", "The Final Lullaby" och "Beyond The Matrix". Gruppen är från Nederländerna och bildades 2002.
 
Efter att Epica gått av scen så tog det nästan en timme innan Metallica klev upp på scenen. När "The Ecstay Of Gold" satte igång så visste man att nu var det dags. Tycker att konserten var otroligt bra. Dom spelade många av mina favoritlåtar. Själva scenen, dom stora skärmarna och ljuset var helt fantastiskt. Det enda som jag reagerade på var ljudet. Det var så fruktansvärt högt. Har nog aldrig varit på en konsert med så högt ljud. Men självklart hade jag öronskydd så det gick bra. Bland dom låtar som Metallica spelade denna kväll så är nog mina favoriter "The Memory Remains", "Welcome Home", "No Leaf Clover", "Wherever I May Room", "Moth Into Flame", "Whisky In The Jar", "One" och "Enter Sandman". 

Kommentera här: